Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 03. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között

Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között

A nyári diákmunkáknál az idén is széles a választék, az iskolaszövetkezetek tájékoztatása szerint a tanulók dolgozhatnak például pénztáros, árufeltöltő, fürdősegéd, úszómester, hostess, rendezvényi kisegítő munkakörben.

Emellett várják őket nyelvtudást igénylő munkákra, a felsőoktatásban tanulók pedig informatikai, mérnöki területeken is el tudnak elhelyezkedni, teljes és részmunkaidőben egyaránt.
Az Y Generáció Iskolaszövetkezet jellemzően budapesti vállalatokkal áll kapcsolatban, tavaly a nyári szezonban nagyjából 2000 munkavállalóval működött együtt. Az iskolaszövetkezet tájékoztatása szerint a diákok a nyári szünet alatt részmunkaidőben (4 vagy 6 órás) és teljes (8 órás) munkaidőben is állást vállalhatnak.

A diákok órabére a betöltött álláshoz szükséges szaktudást figyelembe véve bruttó 733 és 2900 forint között mozog. Az iskolaszövetkezetnél a legtöbb pozícióhoz kapcsolódó órabér nagyjából bruttó 1000-1100 forint körüli - tették hozzá.

A Schönherz Iskolaszövetkezet, amely főként a felsőoktatásban tanulók foglalkoztatását segíti, azt közölte, hogy leginkább az informatikai és mérnöki területeken tudnak pozíciókat kínálni. A szervezet szerint a legnagyobb kereslet a fejlesztő, tesztelő, rendszergazda és a technikusi munkakörben jártas munkaerő iránt van. Lehet jelentkezni a szövetkezetnél hagyományos pozíciókra is, így például irodai asszisztensi, ügyfélszolgálati munkatársi állásra, de gyakornoki munkakör is betölthető.

A tanulók bérezése a hagyományos munkaköröknél óránként bruttó 900-1200 forint közé, az informatikai szaktudást igénylő munkáknál pedig óránként bruttó 1200-2000 forint közé tehető. A legjobb helyzetben a mobilfejlesztők vannak, ők bruttó 3000 forintot kapnak óránként - tették hozzá.

A MÁV-Start arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezettel együttműködve ajánl nyári munkát a diákoknak. A vasúttársaság állomási segítőket, állomási általános információsokat, idegen nyelvet beszélő nemzetközi információsokat, ügyfélszolgálati információsokat, utastájékoztató vagy adminisztrációs segítőket, a balatoni zenei fesztiválok idején segítő információs munkatársakat, kerékpárrakodókat keres.

A vasúttársaság a teljes munkaidős minimális órabért meghaladó mértékű fizetést ad, az órabérek 750 forinttól 1100 forintig terjednek a munkakörtől függően. A diákok szinte az összes balatoni és velencei-tavi állomáson, Budapesten, Békéscsabán, Celldömölkön, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Szolnokon is vállalhatnak feladatokat - közölték.



A kereskedelemben működő cégek szintén számítanak a diákmunkára. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az idén is országszerte várja a diákok jelentkezését, főként árufeltöltő, illetve pénztáros pozíciókra. A cégnél a diákok teljes vagy részmunkaidőben is vállalhatnak állást. A tanulók az egyes boltokban vagy a budapesti Nyugati téren található SPAR Karrier Irodában érdeklődhetnek a rendelkezésre álló lehetőségekről - olvasható a cég MTI-nek eljutatott közleményében.


A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárosi fürdőknél, strandoknál uszodamester, pénztáros, vízicsúszda-kezelő, fürdősegédmunkás (takarító, öltözőkezelő, kölcsönzői feladatok), hostess pozíció betöltésére keresnek diákokat. Munkájukat a fürdők 12 órát meghaladó nyitva tartása miatt több munkarendben igénylik, tavaly nyáron 145 119 óra diákmunka igényük volt.

A diákokat csak közbeszerzési pályázaton kiválasztott diákszövetkezeten - idén az Y Generáció Diákszövetkezeten - keresztül foglalkoztatják. Az ajánlott órabér nettó 800 forint, kivéve a pénztáros és uszodamester munkakört, ezekben a munkakörökben 2017. június 1-je óta az óradíj nettó 926 forint.

Az Aquaworld Resort Budapest az MTI érdeklődésre közölte: a diákok az élményfürdőnél csúszdaőri, pénztárosi állást vállalhatnak, illetve a szálloda éttermében a reggeliztetésnél segíthetnek. Az állásokról érdeklődni, illetve jelentkezni a diákszövetkezeteknél, valamint a hr@aquaworldresort.hu e-mail címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.