Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 13. 16:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén visszatér a 30 fokos meleg

A hétvégén visszatér a 30 fokos meleg

A hétvégén is lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar, de túlnyomóan napos idő lesz. A nappali maximumok várhatóan 30 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken sok lesz a napsütés. Az ország legnagyobb részén nem várható csapadék, kis valószínűséggel azonban az Északi-középhegységben és a Tiszántúl északi részén egy-egy zápor vagy zivatar kialakulhat. A Dunántúl nyugati felén nagyobb területen megerősödhet a szél, sőt a reggeli órákban a Fertő tó környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. Másutt csak átmenetileg élénkülhet meg az északi szél.
Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 16 Celsius-fok között valószínű. A maximumhőmérséklet a Dunántúlon 24 és 28, a Duna vonalától keletre 28 és 30 fok között várható.
Szombaton északon helyenként előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar. Másutt napos, száraz időre számíthatunk. A változó irányú szél csak zivatarban erősödhet meg. A minimum-hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.
Vasárnap általában derült vagy gyengén felhős időre van kilátás. Északon néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket