Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 13. 11:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A Trónok harca fináléját töltötték le legtöbbször a kalózok

A Trónok harca fináléját töltötték le legtöbbször a kalózok

A Trónok harca tévésorozat harmadik szezonjának befejező része lett minden idők kalózok által legtöbbször letöltött tévéműsora - jelentette a TorrentFreak blog adataira hivatkozva a BBC.

A blog szerint a sorozat fináléját 24 óra leforgása alatt egymillióan osztották meg és töltötték le a BitTorrents honlapon. A közlemény szerint egyidejűleg több mint 170 ezren osztották meg az epizódnak ugyanazt a file-ját.
A korábbi rekordot a Trónok harca harmadik évfolyamának első része tartotta, amelyet egyszerre 160 ezren osztottak meg egymással.
A letöltések földrajzi megoszlása szerint az első helyen Ausztrália, a másodikon az Egyesült Államok áll, őket Kanada és Nagy-Britannia követi.
A sorozat 2012-ben is vezette a kalóz-toplistát. A második szezon egyik részét a TorrentFreak szerint világszerte összesen 4,3 milliószor töltötték le illegálisan.
A sorozatban Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau korábban arról beszélt, hogy ezt lopásnak tartja. Mint mondta, nem igazán örülnek ennek a rekordnak, és csak remélik, hogy azért a DVD-t megveszik majd az érdeklődők.
Az HBO programigazgatója, Michael Lombardo azonban egy áprilisi interjújában úgy fogalmazott, hogy azért ezt "valamiféle bóknak" tekintik. Hozzáfűzte, hogy az érdeklődés jót tesz a DVD-eladásoknak. Úgy értékelte, hogy az előfizetős csatornákon futó rendkívül népszerű sorozatok velejárója a kalózkodás.
A Trónok harcához 2014-re negyedik széria is készül. Az új évadban George R.R. Martin regényfolyama harmadik részének, a Kardok viharának a második felét dolgozzák fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket