Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2016. Január 01. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot (IÁ), ám addig még hosszan tartó utcai harcokra kell számítani - jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Kaiser Ferenc emlékeztetett arra, hogy hosszú és heves utcai harcok árán Ramadit már visszafoglalta az iraki hadsereg, illetve az amerikaiak és az oroszok likvidálták az IÁ több vejezőjét is.

Ugyanakkor Faludzsa és Moszul még mindig az IÁ kezén van, és az utcai harc mindig bonyolult hadviselési forma. Robbanócsapdák nehezítik a támadók dolgát, illetve a védők élő pajzsként használják a civil lakosságot - tette hozzá.

Ugyanakkor, azt követően is bonyolult marad a helyzet, ha az IÁ-t sikerül kiűzni, hiszen meg kell akadályozni egy újabb vallásháború kialakulását, mégpedig azt, hogy a síiták a szunniták ellen forduljanak - mondta a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök