Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Január 31. 07:58, péntek | Belföld
Orbán Viktor: Jó reggelt, Németország! Isten hozott a klubban!
2025. Január 31. 07:57, péntek | Belföld
Nagy Márton: a Rubik-kocka nemzeti büszkeségünk
Magyarországon a Rubik-kocka nemzeti büszkeség, világszerte pedig a magyar kultúra egyik ismert jelképe és a magyar mérnöki szellemnek, valamint a magyar találékonyságnak a szimbóluma
2025. Január 31. 07:55, péntek | Belföld
Agrometeorológia: a jövő héten visszatérnek a fagyok
A tavasziasan enyhe idő után visszatérnek az éjszakai fagyok a jövő héten - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2025. Január 30. 08:28, csütörtök | Belföld
Az idei évre 1,4 millió darab éves országos és vármegyei autópálya-matricát vásároltak
A közlekedők 1,4 millió darab éves autópálya-matricát vásároltak az idei évre a tavaly decemberi előértékesítési időszakban és idén január 28-ig.